Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för Majeds kampanj – tips på läkare och sjuksköterskor strömmar in

Fyra intresseanmälningar från läkare och tips på tio andra som skulle kunna var intresserade. Det var resultatet efter en halv dags kampanjande för att rekrytera sommarvikarier till akuten i Sollefteå.
– Det visar hur det kan gå när man tar vara på folks engagemang, säger Majed Safaee, initiativtagare.

Safaee har satt ihop en annons på internet där det söks efter kompetens personal till Sollefteå sjukhus. Landstingsledningen överväger att hålla stängt en tid under semestern eftersom de menar att det inte går att rekrytera.

– Det som var omöjligt i går visar sig vara möjligt i dag, säger Safaee.

Susanne Sjöstedt: Vi har hört det där om "svårrekryterat" förr...

Initiativet blev en stor hit på sociala medier. Safaees inlägg på Facebook, med länk till kampanjen, fick 600 delningar på en eftermiddag. Dessutom har det dragits igång en insamling för att underlätta rekryteringen samt för att stötta de som väljer att jobba kvar under sommaren. Den delades 1 500 gånger under onsdagseftermiddagen.

– Det är en stor sajt för gräsrotsfinansiering, generosity.com, och vi trendade faktiskt ett tag där, säger Majed Safaee.

Förutom de fyra intresseanmälningarna har man fått tips på tio läkare som tidigare visat intresse att jobba i Sollefteå. Dessutom har man fått in flera namn på sjuksköterskor som kan tänka sig jobba på akuten i sommar.

– Jag lämnar över de här namnen och intresseanmälningarna till landstingskansliet och sjukhuschef Nina Fållbäck Svensson, säger Safaee.

Förutom det här privata initiativet jobbar personalen på sjukhuset också med en lösning på bemanningen i sommar, och Safaees kampanj har bara börjat.

– Vi fortsätter tills det finns folk som kan bemanna akuten, säger han.