Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Succé för Ledin och Sundh

Annons

Efter förra säsongen lämnade både Per Ledin och Oscar Sundh HV71 för Luleå. När lagen möttes i Kinnarps Arena var det de före detta HV-spelarna som blev två av matchvinnarna.

Det var en väldigt speciell match, sade Oscar Sundh efter hans två mål i Luleås seger med 4-3.

I fem respektive fyra säsonger har Ledin och Sundh spelat i Jönköpingsklubben, men efter förra säsongens slutspelssorti mot Linköping stod det klart att båda fortsätter karriären i Luleå.

På torsdagen var de tillbaka i sin gamla hemmaarena.

Det är klart att det var speciellt att komma tillbaka och HV kom ju, som vi trodde, ut ganska hårt. Vi fick ett tidigt baklängesmål men jobbade oss in i matchen mer och mer. Framför allt med tack vare Linus Klasen och den kedjan, sade Per Ledin.

Det var också firma Ledin/Sundh som fixade Luleås ledningsmål fram till 2-1 i den första perioden.

Sundh tog sig in i anfallszon, passade Ledin och fick sedan tillbaka pucken och satte sitt första mål för säsongen.

Och jag som var helt säker på att Ledin skulle skjuta själv, sade Sundh som också tyckte det var en speciell känsla att möta sitt gamla lag. Visst var det. Jag hade fyra bra år i HV, fick vara med och vinna SM-guld så visst var det lite märkligt att byta om i bortalagets omklädningsrum.

26-åringen ökade också på ledningen för Luleå i början av den andra perioden.

Då var det Klasen (Linus) som stod för en riktigt fin passning. Han har en fantastisk klubbteknik, sade Sundh om fullträffen.

Niklas Fogström satte sedan 4-1 till Luleå innan den andra perioden var över, men i inledningen av den tredje reducerade Riley Holzapfel för hemmalaget och med drygt fyra minuter kvar av densamma kom ett nytt HV-mål.

Man har ju varit med om en och annan upphämtning här tidigare och visst blev vi lite avvaktande. Men sett till hela matchen tycker jag vi gör det bra. Det var riktigt skönt att vi höll undan på slutet, säger Per Ledin.

Luleås tränare Jonas Rönnqvist var på presskonferensen framför allt nöjd med vad han såg av Oscar Sundh i segermatchen mot HV.

Han blir bara bättre och bättre och det här var hans bästa match i Luleå så här långt.

Själv trivs spelaren i fråga alldeles utmärkt i sin nya klubb.

Vi har öppnat med fyra segrar på fem matcher och det är vi nöjda med, sade Sundh som alltså gjorde två mål mot sin förra klubb.

Mer läsning

Annons