Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för jobbmässan

Det var fullknökat på Teaterns lilla scen, ungdomarna tvingades sitta på golvet. Men det gjorde ingenting, chansen att få ett jobb är betydligt viktigare än en sittplats.

Succé kan man säga om den jobbmässa som arrangerades på Härnösands teater på onsdagen. Det kom arbetstörstiga ungdomar från främst Härnösand men även från Timrå och Sundsvall. Och jobb fanns det att få, men ändå verkar det inte vara speciellt lockande att bo kvar i Härnösand.

- Visst var det intressant, och jag får se vad som händer. Det lutar dock att jag flyttar från Härnösand för att prova på nåt nytt, säger arbetslösa Madeleine Sjödin, 19.

Laura Varverud, 18, är kluven.

- Jag har sökt sommarjobb men samtidigt lockar det att flytta till Norge och jobba. Jag vet att det är dyrt att bo där men då får vi vara ett par tre stycken som delar på en lägenhet.

Robert Wedin, 18, är också från Härnösand:

- Har bott i Härnösand i arton år och vill komma till en ny plats. Jag funderar på att flytta till Norge.

Kommunalrådet Anders Gäfvert (m) gladdes åt budskapet från arbetsförmedlingen.

- Där säger man att Härnösand ligger mycket bra till när det gäller jobben.

Flera vi pratat med vill flytta från Härnösand.

- Tja, det är förstås tråkigt. Det framkom ju här att det finns många arbeten.


EGON SUNDLÖF
070-662 27 53