Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Succé för graderingsdagen hos Örnsköldsviks Ju-jutsu Club

Annons

Örnsköldsvik

Lördagen den 9 december var det graderingsdag för en stor del av eleverna hos Örnsköldsviks Ju-jutsu Club. Med början klockan 9 på lördagsmorgonen visade de olika grupperna upp sina kunskaper för graderingskommitéerna.

De yngsta var 6 år och sedan fanns alla åldrar representerade upp till vuxen ålder. När dagen var slut hade 84 stycken lyckliga elever belönats med en ny högre grad efter att graderingskommittén sagt sitt.

Håkan Karlsson, som är ordförande för klubben säger:

– Det är alltid festligt med graderingsdagen i slutet på varje termin med mycket föräldrar och anhöriga som kommer och tittar. Det har visats upp mycket fin ju-jutsu här idag, från de yngsta som har en lekbaserad träning med invävda försvarstekniker, till de äldre där tempot är högre och svetten lackar hårt mot slutet.

Den ju-jutsustil som tränas i Örnsköldsviks Ju-jutsu Club kallas Ju-jutsu Kai och utmärkande för stilen Ju-jutsu Kai är ett modernt ”självförsvar med tradition och kvalitet” samt att ”ju-jutsu skall vara roligt”. Ju-jutsu är omväxlande och innehållsrikt. Det finns tekniker som passar de flesta och alla skall kunna utöva ju-jutsu. Många av de som börjar träna gör det för att få lära sig självförsvar, och Ju-jutsu Kai erbjuder genomgående bra självförsvarsträning.

Ju-jutsu är självförsvar, men också en allsidig motionsform, en traditionsrik budoart och en tuff kampsport. Den breda inriktningen är en viktig orsak till att Ju-jutsu Kai har växt till den största ju-jutsustilen i landet. Ju-jutsu innebär tradition och disciplin, men självklart skall det också vara väldigt roligt att träna!

Håkan avslutar med att säga: -Nu tar vi lite paus i den organiserade träningen tills efter jul när skolorna börjar och då är både nya och gamla elever välkomna. Du som är intresserad, hittar mer information om klubben och vår stil på www.ojc.se. Välkommen att komma och prova.

Håkan Karlsson

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel