Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrnäs friskola vill starta förskola

En ansökan har lämnats in till barn-, kultur- och utbildningsnämnden i Kramfors som på onsdag ska fatta beslut i frågan.

Styrnäs friskola är inne på sitt andra verksamhetsår. Föräldrar i närområdet har uttryckt önskemål om att en förskoleverksamhet ska startas för de mindre barnen. I dagsläget är 16 barn aktuella. Förskolan skulle kunna drivas antingen som föräldrakooperativ eller i friskolans regi.

Bku-nämndens beredningsutskott har diskuterat friskoleföreningens ansökan och konstaterar att med 16 barn skulle kommunens bidrag till verksamheten bli drygt 1,1 miljoner kronor. Utskottet pekar också på att friskoleföreningens planer strider mot kommunens strävan att i första hand fylla de förskolor som redan finns.

Något förslag till beslut kunde dock inte beredningsutskottet enas om. Socialdemokraterna och vänsterpartiet ville avslå ansöka. Centern och folkpartiet däremot ville vänta med ett ställningstagande tills frågan behandlats i partigrupper och nämnd. Så det blir bku-nämnden som på onsdag får komma fram till ett beslut.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61