Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Styrka och finess på isen: "Tack Modo Dam för att man kan känna glädje i Fjällräven Center igen"

Svar till signaturen jgi och insändaren Låt damerna träna hockey mot pojkjuniorerna – och för guds skull inför tacklingar publicerad 14 december.

Jag blir mer förvånad över dina åsikter än de brister som finns, för självklart finns det tekniska brister på sina håll precis som det gör i alla hockeylag som någonsin har funnits. Modo Dam har en snittålder på 21,7 år, den yngsta är född 2001 och är alltså 16 år. För att använda dina egna ord emot dig, är det verkligen ”ganska illa” att hon bara är lite bättre än pojklagsspelarna?

På försäsongen såg jag Modo Dam fullkomligt spela ut Modos U15 och tillslut vinna med 9-3! Jag blev snarare positivt överraskad över hur oerhört bra damerna är. Damhockeyn har kommit enormt långt med tanke på att cirka fem procent av de aktiva hockeyspelarna i Sverige är kvinnor.

Under hösten har vi kunnat beskåda fantastisk underhållning i Fjällräven Center och det är damerna som har stått för den. Vi har fått se ett lag som aldrig ger sig, ett lag som jobbar hårt och åker så mycket skridskor att det inte går att hjälpa att fråga sig – hur fan orkar de?

Under hösten har vi kunnat beskåda fantastisk underhållning i Fjällräven Center och det är damerna som har stått för den.

Läs också: Modostjärnan ger sig in i debatten om lättare puckar i damhockeyn – och hennes svar är helt fantastiskt

Vi har fått se Erika Grahms direktskott i krysset, Oliva Carlsson ensam checka fast fem motståndare. Vi har fått se Alice Östensson göra bort tre spelare och hänga den, Michaela Cava bli förbannad och få ”Foppablicken”.  Vi har fått se fantastiskt målvaktspel från Sarah Berglind och Emma Söderberg. Vi har fått se klapp-klapp-spel, styrningar, direktskott och snygga dragningar. Vi har fått se ett lag ställa upp som att de har powerplay trots att de spelar boxplay, vi har sett dem göra mer mål i numerärt underläge än vad de har släppt in.

Jag har blivit glad av att se Sidney Morin åka skridskor, en sådan dominant skridskoåkning har inte skådats i Örnsköldsvik sedan Tobias Enström 2006/2007, om ens då.

De kanske åker långsammare och skjuter lösare men de åker mer och sätter pucken i mål.

Tack Modo Dam för att man kan känna glädje i Fjällräven Center igen.

Sedan detta med tacklingar. Det låter som att det inte är någon kroppskontakt i damhockeyn. Vilket är så långt ifrån sanningen, det smäller ganska bra. De trycker i varandra i sargen, stänger insidan med klassiska ”höftare”. Visst, det blir inte många open-ice tacklingar men hur många sådana får vi egentligen se när herrarna spelar? Att det inte smäller på öppen is innebär att fler passningsalternativ finns, att damerna är fruktansvärt bra defensivt med klubban.

Såg någon omröstning på sociala medier där anledningen som gavs på frågan varför man inte går på damhockey är detta med tacklingar. Det är som att vägra titta på längddamernas tremil för att det saknas två mil.

Nej vet ni vad. Tack Modo Dam för att man kan känna glädje i Fjällräven Center igen. Ni är Örnsköldsviks mest underhållande lag – mot guld!

A

 

■■ Följ Allehanda Ordet fritt på Facebook

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel