Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Sture Öhrberg – förre skogsfaktorn i Viksjö – har avlidit

Vår kära pappa Sture Öhrberg i Viksjö har avlidit 91 år gammal.

Sture Öhrberg var född och uppvuxen i Klingsta.

Efter flera års skogspraktik på olika ställen i Norrland, tvåårig folkhögskola i Ålsta, ett flertal korrespondenskurser vid Hermods och NKI och Statens förberedande skogskurs i Älvsbyn, utbildades han vid Bispgårdens skogsinstitut 1953-54.

Efter detta anställdes han som skogsfaktor vid SCA. Första tjänstgöringsorten var Bodsjö i Jämtland. Därefter följde Mellansjö i Hälsingland, och från och med 1958 Viksjö.

Sture var arbetsområdeschef inom Viksjö arbetsområde 1967-87. Åren fram till pensioneringen var han verksam som virkesuppköpare.

Han hade genom åren ett flertal förtroendeuppdrag inom Härnösands kommun, Viksjö kyrkoförsamling och Västernorrlands läns landsting.

Han var ordförande i kommunens fritidsnämnd och ledamot av kommunfullmäktige. Inom Viksjö församling och i Stigsjö-Viksjö pastorat var han ordförande i kyrkoråd och i kyrkofullmäktige. Inom Västernorrlands läns skogsvårdsstyrelse var han också styrelseledamot i femton år. Under en period ingick han i styrelsen för Ångermanlands skidförbund och i länets turisttrafikförbund.

Han hade dessutom uppdraget som ordförande i Viksjö IF under tio år. Sture var också med som bildare och verkställande ledamot i Viksjöbygdens Turistanläggningar AB och därmed ansvarig för driften i Viksjö slalombacke från starten 1963 fram till 1976 då anläggningen såldes.

Sture var mycket aktiv inom olika former av idrott. Det var löpning, skidor (längdåkning och slalom) och orientering samt i mindre omfattning även tennis. Vasaloppet genomförde han tre gånger och Stockholm maraton fem. Lidingöloppet fullföljde han också liksom fjällorientering i Jämtland och Härjedalen. Andra intressen var bland annat att läsa, vandra i skog och mark samt travsport.

Midsommaraftonen 1956 gifte han sig med Margareta Berglund från Selånger. De hade träffats på Gerålunds dansbana i Bispgården 1953 där Sture praktiserade inom Domänverket.

Sture sörjs närmast av hustrun Margareta, sina två barn, tre barnbarn samt två barnbarnsbarn.

Han lämnar ett stort tomrum efter sig. Vi minns honom med värme och tacksamhet.

Barnen Stefan och Katarina med familjer