Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stulen cross tillbaka efter polisfälla

18-årige Andreas Källmans nyköpta cross stals, och lades ut för försäljning. Köparen anade dock att något inte stod rätt till, och med hans hjälp fastnade tjuvarna i Gävlepolisens nät.

- Han är en vardagshjälte. Han hade lika gärna kunnat köpa den och låtsats som att det regnar, säger Andreas mamma, Signe Källman.

Crossen stals en fredagsnatt i februari när familjen, som bor i Oringen, låg och sov. Andreas hade då nyligen köpt den för 20 000 kronor. Efter en artikel om stölden i tidningen fick familjen en del tips och de åkte själva runt och letade.

Genombrottet kom den 18 mars, då en man ringde från Stockholm och sa att han hade blivit erbjuden att köpa crossen. Han hade känt igen den från en sida på internet där folk kan lägga upp bilder på stulna ägodelar.

Tjuvarna skulle åka ner till Gävle, och Stockholmskillen gjorde upp att han skulle möta dem där. Sedan kontaktade han Gävlepolisen.

- Stockholmkillen ska få hittelön, och vi känner stor tacksamhet till polisen i Gävle, säger Signe Källman.

Crossen kom dock inte hem i samma skick som den var när den stals. Tjuvarna hade skrapat loss en del dekaler, och dessutom kört sönder den.

Läs tidigare artikel: http://allehanda.se/avdelning/harnosand/21857

/Allehanda.se