Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Studiecentrum i Kramfors utvecklas ytterligare

Studiecentrum i Kramfors tar nu ytterligare ett steg i sin utveckling. Det sker tillsammans med lärcentra i de övriga elva kommunerna inom samarbetsprojektet Akademi Norr.

- Lärcentrana ska vara mäklare, motor och mötesplats. Det som nu är i fokus är motorfunktionen, det vill säga att vi ska vara en motor för tillväxten i våra kommuner, säger Ann-Kristin Leiderud, rektor för Studiecentrum i Kramfors.

Tanken är att lärcentra som Studiecentrum ska skapa en infrastruktur för både kompetensförsörjning och utveckling i näringslivet i respektive kommun.

- Näringsliv och kommunal förvaltning i våra små kommuner ska få samma möjligheter som på campusorterna. Det ska bli jättespännande och vi har goda erfarenheter från de år som varit. Kontakterna med universitet och högskolor är mycket bättre nu är de var tidigare.

Inledningsvis ska en inventering göras av vad som tidigare gjorts. Med den som utgångspunkt kan lärcentrana sedan bygga vidare på det som varit bra och strunta i det som inte fungerat.

- Vi har skickat in en ansökan till Akademi Norr för att få utveckla motorfunktionen, säger Leiderud.


MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61