Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Studenter lyckades med lönekrav

Annons

Sjuksköterskestudenterna som protesterar för högre lön upplever medvind. På fler och fler håll når studenter en ingångslön på över 24 000 kronor i månaden.

Det är fantastiskt att vår kamp gör skillnad, det här är ett tydligt bevis för det. Vi får ofta höra att det vi håller på med inte är viktigt men det visar de här siffrorna att det är, säger Martin Höjman.

Han är talesperson för "Inte under 24 000"-rörelsen i Stockholm som låtit göra en enkät där 140 av de 163 personer som utexaminerades på tre av Stockholms sjuksköterskeutbildningar i mitten av januari svarat på vilken ingångslön de fått. 63 procent har förhandlat sig till över 24 000 i månadslön, en del har lyckats ännu bättre och kommit över 25 000, visar enkäten.

Även på andra håll ser medlemmarna tecken på att protesterna har haft en påverkan, även om det inte gjorts någon enkätundersökning. I Umeå lyckas fler och fler närma sig 24 000, uppger Kajsa Johnsson, talesperson för studenterna där. På Akademiska sjukhuset i Uppsala har nyutexaminerade sedan i höstas fått minst 25 000 i månadslön.

Att vissa studenter får upp sin lön lokalt kan få betydelse nationellt, anser Johnsson.

Man blir motiverad att fortsätta. Man är ju också flyttbar som student, det sätter i sig en press på arbetsgivaren. Om de ser att någon annan betalar är det svårare att säga nej.

Maria Englund, personaldirektör inom Stockholms läns landsting, har svårt att kommentera siffrorna och svara på frågan om landstinget har fått "ge efter" för rörelsen krav. Då krävs att man i detalj går in och studerar varje verksamhets lönesättning, förklarar hon.

Englund säger dock att det inte finns något fast tak för en nyutexaminerads ingångslön inom landstinget - man tillämpar individuell lönesättning där man bland annat utgår från den sökandes tidigare erfarenhet och hur löneläget ser inom den aktuella verksamheten. Men rörelsen har märkts av.

Det är klart att den har påverkat. När den startade kom den i ett läge där färre sjuksköterskor examinerades. Det i kombination är klart att det påverkar, inte bara landstinget utan andra vårdgivare också som ska rekrytera ny personal, säger Maria Englund.

Klas Östman, presschef på Karolinska universitetssjukhuset, är inte alls förvånad.

Väldigt många får ju över 24 000 eftersom de har tidigare erfarenheter, har jobbat som undersköterskor exempelvis, och det tar man med i lönesättningen. Vi har inte en och samma lön för alla utan det är individuellt satt.

Östman tror inte att just den här rörelsen har haft någon större påverkan på sjukhusets rekrytering.

Enkäten bland de nyutexaminerade sjuksköterskorna visar att ju högre lönenivå man kommer upp på, desto större är andelen som fått jobb hos en privat arbetsgivare.

Det är viktigt att det finns olika arbetsgivare och att man får konkurrera om personalen, det är det som sker nu. På sikt ger det möjligheter till löneutveckling på sikt, som är minst lika viktigt som ingångslönerna, säger Inga-Kari Fryklund, förbundsdirektör på Vårdföretagarna, branschorganisation för privata arbetsgivare.

Mer läsning

Annons