Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strumpkrängande diplomaten på film

Ryska polisens övervakningsfilm visar hur en svensk diplomaten kränger strumpbyxor i Moskva direkt från bilens bagagelucka.

Bilderna, som sändes i den ryska tv-kanalen NTV i går kväll, visar inte bara när polisen slår till mot den 35-årige diplomaten när han försöker sälja strumpbyxor till en butik. Den visar också hur han kränger varor direkt från bilens bagagelucka som en veritabel västgötaknalle. Svensken sätter också upp reklamlappar på anslagstavlor och murar där han lockar med billiga strumpbyxor.

Till polisen ska svensken ha sagt att han hade fört in strumpbyxor från Vitryssland i sin bil, som visade sig vara diplomatregistrerad. Den extraknäckande diplomaten är nu misstänkt för varusmuggling, rapporterar nyhetsbyrån AFP.

I tv-inslaget ingår också utdrag ur polisens förhör med svensken:

Utredaren: Varifrån hämtade ni hit varorna?

Diplomaten: Från min bil.

Utredaren: Alltså den diplomatskyltade bilen?

Diplomaten: Ja. Jag förstår att det här är en dålig situation.

Utredaren: Det är inte någon "dålig situation". Det kallas för smuggling.

Ryska myndigheter och medier kunde redan i går kväll berätta att 35-åringen plockats hem av svenska UD som även i dag behåller locket på.

Inga kommentarer, säger Anders Jörle.

TT: Varför?

Det finns helt enkelt inget att säga.