Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Struligt genrep för Clara Henry i Melodifestivalen

Annons

Humorn funkade, men inte tekniken. Genrepet inför Melodifestivalens första deltävling var skakigt. Den färska webb-programledaren Clara Henry fick en mardrömsstart när hennes nummer havererade totalt.

Drygt 5 000 personer hade löst biljett till Malmö Arena för att se genrepet av Melodifestivalens första deltävling på fredagskvällen. Nour El Refai och Anders Jansson rev ner massiva skrattsalvor när de häcklade danskarnas förberedelser inför vårens Eurovision Song Contest i Köpenhamn.

Men genrepet blev en skakig historia för SVT och Clara Henry, programledare för Melodifestivalens webbsändningar. Allt gick fel när hon skulle öva påannonseringen av ett bandat inslag som är med i lördagens sändning. Tekniken strulade och Clara Henry kom av sig, gång på gång.

Fick en kram av Nour

Det blev knäpptyst i arenan och efter flera minuters pinsamt strul gick Nour El Refai fram och gav henne en kram.

Jag sa "du är grym" och gav henne en puss. Jag känner igen mig själv från när jag var med första gången 2008, säger Nour El Refai till TT efter genrepet.

Melodifestivalens projektledare Maria Ilstedt och Christer Björkman, exekutiv producent, medger att repetitionerna inte gick helt som de skulle.

Vi testade ett nytt moment. Det blev lite strul som gjorde att det blev longörer som tyvärr även den betalande publiken fick ta del av, säger Maria Ilstedt.

TT: Hur ska ni se till att det här inte händer i morgon?

Det här momentet finns inte i morgon. Det är hårt klippt i morgon, bara ingången och utgången är live. Vi kom på nu att vi kan inte ha publiken bakom Clara, det var därför det blev fel, säger Christer Björkman.

Mer läsning

Annons