Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strömsund blev vindkraftscentrum

Strömsund blir nationellt centrum för utveckling av vindkraft, och får därmed ett nationellt ansvar för drift, underhåll och personalförsörjning.

- Det är bra att det hamnar i regionen, säger Malin Granberg, projektledare, Sweco. Det spiller över till Sollefteå kommun och stärker området som helhet. Strömsunds kommun har längre erfarenhet och gått igenom tillståndsprocessen ett antal gånger

I dagarna tilldelade energimyndigheten Strömsunds kommun att utveckla samarbetet med branschorganisationerna. Strömsunds kommun får en miljon kronor och ansvaret för att förbättra arbetskraftsförsörjningen för den allt mer växande vindkraftsindustrin.

Dessutom ingår ett nationellt ansvar för utvecklingsfrågor som rör drift och underhåll av vindkraftverk.

- Strömsunds kommun har varit ute i god tid och förberett sig väl. Inte minst med den vindkraftsutbildning som pågår, säger Ulla Ullstein, kommunplanerare i Sollefteå kommun.


ANNETTE GAREFELT
0620-25791