Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömstedt drömmer om nytt OS

Annons

De andra skidskyttenationerna ligger fortfarande långt före.

Men de svenska OS-drömmarna lever, inte minst hos Anna-Karin Strömstedt.

Hon har ju klarat det förr.

Jag har inte alls gett upp än, säger hon.

Som längdåkare var Anna-Karin Strömstedt med i det svenska laget som kom fyra i OS-stafetten 2006.

Som skidskytt är hennes närmaste OS, i Sotji i februari, dock långt borta just nu. Både individuellt och som del av stafettlaget.

I Le Grand Bornand ovanför Annecy på torsdagen slapp svenskorna visserligen bli varvade som i Hochfilzen i lördags. Men laget blev ändå bara 14:e i stafetten, långt från den sjätteplats som krävs för att en OS-start ska kunna komma på fråga.

Men vi kan inte hålla på och kämpa för den här sjätteplaceringen för mycket, vi är inte där just nu, säger Strömstedt. Vi räcker inte till nu, men har alla en bra dag kan det gå väldigt bra. Så får alla bara träna på under julen så...

Sjuk och matförgiftad

Själv hoppas 32-åringen mest på att den oturskantade säsongsinledningen ska vända till något positivt. Hon har hunnit med både sjukdom, matförgiftning och en smäll på svanskotan under hösten.

I Le Grand Bornand på torsdagen fick hon ta till tre extraskott, men var samtidigt snabbast i spåren av svenskorna.

Det är ganska bra ändå. Jag har haft en bedrövlig säsongsstart, då gäller det att försöka ta det med ro och försöka hitta formen, säger Strömstedt. Jag har absolut inte gett upp OS än, för jag vet att skjuter jag bra och kommer tillbaka till den åkform jag haft förr om åren, då är det absolut inte omöjligt.

Arwidson tillbaka

Sverige fick en bra start i stafetten när Mona Brorsson sköt felfritt. Även Åsa Lif på tredjesträckan sköt bra. I spåren däremot försvann många viktiga sekunder och svenskorna var till slut nästan fem minuter efter Tyskland, som vann före Ukraina och Norge.

Jag tror att vi behöver träna på lite över jul, jag hoppas vi kan göra några bättre tävlingar då. Just nu har vi en bit kvar, men vi har absolut inte gett upp, säger Elisabeth Högberg, som körde sistasträckan.

På fredagen är det herrarnas tur att köra stafett. Tobias Arwidson, som varit sjuk, får chansen i stället för Christofer Eriksson på förstasträckan. I övrigt är laget det samma som tog andraplatsen i Hochfilzen förra helgen: Björn Ferry, Fredrik Lindström och Carl-Johan Bergman.

Mer läsning

Annons