Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Strömberg trivs med SM på Åby

Annons

Säg Svenskt Mästerskap och Åby till travtränaren Hans Strömberg så ler han. För 13 år sedan vann han sto-SM med Spader Madame. På lördagen blev det SM-seger med On Track Piraten, körd av Johnny Takter.

Utan tvekan min lyckobana, sade en strålande glad Strömberg.

On Track Piraten kördes perfekt av Johnny Takter. Han släppte ledningen till en av de stora favoriterna, Yarrah Boko, efter ett halvvarv. När sedan Lutfi Kolgjini tryckte upp tempot med Juggle Face fick vinnaren det perfekta smygloppet.

Jag har ju sett honom från sidan tidigare och imponerats. Och det var en fantastisk fin häst att köra. Han är stor med långa ben som ger honom ett perfekt vägvinnande trav, berömde Takter.

On Track Piraten utnyttjade open stretch på upploppet och passerade en tapper Yarrah Boko invändigt.

Det var de bästa loppet "Piraten" kunde få. Med ett rygglopp i hårt tempo är han stark över upploppet, sade Hans Strömberg.

För nästan exakt ett år sedan (skiljer två dagar) slog On Track Piraten igenom på allvar när han vann Grosser Preis von Deutchland i Hamburg. Även den gången fick han ett perfekt lopp i rygg på ledaren och avgjorde enkelt sista biten före storfavoriten Brad de Veluwe.

Putsade rekord

Och när han travade svenska rekordet 1.12,6 över lång distans för två månader sedan var det en liknande löpning. Det rekordet putsade han till 1.12,4 på lördagen.

Jag är mycket imponerad av hästen. Möjligen tar vi en tur till Frankrike senare i höst. Han har flera fina lopp på Vincennes och jag tror han skulle passa bra där.

Norske Yarrah Boko fullföljde starkt i spets, medan favoriten Orecchietti var utan sting i spurten.

I SM för ston var Dileva Käll stor favorit och hon pallade för trycket. Ledning från start till mål och segermarginalen var 1,5 längd.

Men det var väldigt nära galopp i sista kurvan och jag höll andan fram till upploppet. Då travar hon rent och då var det bara att köra för fullt, sade Daniel Redén.

"Superhäst"

Redén har haft ett fantastisk travår och passerar snart sju miljoner kronor inkört till stallet. Dileva Käll fick han in i träning i juli. Efter en dryg månad kom hon till start och blev tvåa i EM för ston.

Dileva Käll är en superhäst som alltid gör sitt bästa. Hon är ju köpt till stallet för att bli ett bra fölsto och det är meningen att hon ska betäckas nästa vår, sade Redén.

I SM för lärlingar blev det delad SM-seger mellan Mattias Djuse, som körde Baretta Boko, och Embassy Photo med Oskar Nilsson i sulkyn.

Mer läsning

Annons