Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Striden om fuskbygget i Nordingrå är över – ägaren: "Nu kan jag börja leva igen"

Den infekterade tvisten om nybygget i Nordingrå är över. Husets ägare, Bitten Rödén, får ett skadestånd på 225 000 kronor. Och garantin att om kommunen inte godkänner badrummet ska byggherren Nordingrå bygg åtgärda felen.

– Jag känner mig fri. Nu kan jag börja leva igen, säger Bitten Rödén till allehanda.se

Vi har tidigare skrivit om konflikten, om Bitten Rödéns jobbiga situation och om hur byggherrens advokat sett på tvisten.

Från byggherrens sida har man bland annat betonat att det inte var någon totalentreprenad.

Läs mer: Här berättar Bitten Rödén om bygget

Problemet har gällt en mängd, ett 40-tal, olika brister som flera besiktningsmän påpekat. Det välkända TV-programmet Plus tog också upp fallet sedan man läst om problematiken.

Läs mer: Plus följde upp nyheten i allehanda.se

Tvisten mynnade ut i att båda parter stämde varandra inför tingsrätten. Men innan det blev en rättssak nåddes en förlikning, där bägge parters advokater medverkade.

Förlikningen innebar en överenskommelse där Bitten Rödén får 225 000 kronor, samt att byggherren lovar att åtgärda badrummet så det godkäns och får ett slutbevis.

Ursprungligen hade Bitten Rödén begärt 417 000 kronor i skadestånd och Nordingrå bygg ville ha 89 000 kronor i pengar som innehållits av henne.

– Visst hade jag velat ha hela summan, men med löftet om entreprenören tar ekonomiskt ansvar för att badrummet blir fackmässigt utfört så slipper jag den kostnaden. Dessutom ville jag ha ett avslut.

Om det blivit rättegång hade det handlat om en process som kunnat ta år och om höga rättegångskostnader.

– Det här har varit två fruktansvärt jobbiga och nu känns det som en sten fallit från mina axlar.

Pengarna ska hon nu använda till att färdigställa vägen, tomten, byta trasiga brädor i väggpanelen och att bygga om betongplattan som huset vilar på.

Under tiden tvisten pågått har verksamheten mer eller mindre stått stilla.

– Jag känner mig fri nu. Dessutom ser folk som tvivlat att jag haft rätt och inte hittat på som en del kanske trott.

■ ■ För mer nyheter om Kramfors, klicka här – och följ Allehanda.se Kramfors på Facebook.