Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strejk stänger även Versailles

Annons

Museikonflikten i Paris sprider sig. Det som började med en strejk vid Centre Pompidou den 23 november har nu spridit till sig såväl Louvren som Versailles och flera andra av Paris mest besökta museer, lagom till väntade besökstoppar inför julledigheterna.

Versailles och Louvren stängdes helt på torsdagen eftersom det inte fanns tillräckligt mycket personal på plats för att kunna ha öppet, skriver nyhetsbyrån AFP.

De sju fackföreningar som organiserar museipersonal har tagit ut sina medlemmar i strejk i protest mot regeringens planer på att bara tillsätta hälften av de vakanser som kommer att uppstå genom stora pensionavgångar vid museerna de närmaste åren.

Fackföreningarna har inte meddelat något slutdatum för stridsåtgärderna.

Kulturminister Frederic Mitterrand träffade företrädare för facken på onsdagen, men sade efter mötet att de planerade nedskärningarna skulle genomföras.