Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Strålande väder när rekordmånga bilar kom till start i årets rally

Örnstråket är en klassiker som fått fäste i Örnsköldsvik. Det är inte svårt att förstå varför det har blivit på det viset.

Se också: Se pärlor från förr i nostalgiloppet – allehanda.se sände live från "Alla tiders rally"

När det var dags för den tjugonde upplagan på måndagen – självaste nationaldagen, förresten – så var vädret det som alla hade beställt.

Inte konstigt att det slogs rekord när det gäller antalet bilar som kom till start klockan tio på förmiddagen, över 120 anmälningar rapporterades.

Meningen var att första bil skulle rulla 10.00, men det hela kom igång några minuter efter utsatt tid.

Vilket inte hade den minsta betydelse eftersom det inte handlar om någon tävling, om nu någon trodde det.

Först ut var en stor jeep med fyra passagerare, och därefter rullade fordonen iväg med ungefär en minuts mellanrum. Det berodde lite på hur mycket Pink La Rose, hon som skötte intervjuerna, hade att prata med chaufförerna om.

Se också: Startnummer ett i Alla tiders rally – föraren: "Vi är redo för strid"

En som var laddad på att få komma iväg var Sören Berggren som hade tagit sig dit med sin snygga Mercedes.

Andra som gick all in var kompisarna Erik Thalén och Staffan P Norberg. Staffan hade satsat stort på att komma i rätt kläder för dagen, men han var lite osäker på om nylonskjortan rent av skulle bli för varm.

Ett par timmars bilfärd var vad som väntade bilisterna, som hade att se fram emot en snirklig färd i och kring Örnsköldsvik, innan det vankades målgång på Solänget.

Efter vägen var det frågesport och fika.

Och tävlingsinriktade Staffan P Norberg var taggad.

– Blir det många frågor om bilar så kan det går hur som helst, fast inte särkilt bra. Men om det kommer politik, då är jag med, sa han och tog plats vid föraren Erik Thalén, som var stolt över sin Lincoln från 1951.

Se också: Staffan anpassar klädseln efter chevan från -51: "Nylonskjortan kommer att bli en terror"