Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Straffhjälten står kvar mot Lettland

Annons

Tre straffräddningar av inhoppande Niklas Lundström gav seger 3-2 i juniorkronornas andra gruppspelsmatch i JVM mot Schweiz i går. Redan i dag väntar ny match - och Lundström blir kvar i målet.

Ett starkt Schweiz bjöd på hårt motstånd och tog ledningen två gånger, 1-0 i första perioden och 2-1 i den andra. Sverige fick jaga.

Vi går i deras fälla, de får kontra på oss, sammanfattade Sveriges lagkapten Filip Forsberg till TT efter matchen.

Viljan och farten som ska vara de svenska hockeyjuniorerna signum var långt borta.

Efter en mållös förlängning bytte Sverige målvakt inför straffarna. Niklas Lundström räddade alla tre och Victor Rask blev ende målskytt i straffläggningen.

Dagens match bör bli en lättare historia. Lettland har inlett med två raka förluster och tolv insläppta mål. För svenskarna är matchen en chans att bättra på målskillnaden, som kan bli viktig inför gruppavgörandet. Sverige leder gruppen med fem poäng, en poäng före Schweiz. Strax bakom jagar både Finland och Tjeckien på tre poäng var.

Klart inför matchen är att straffhjälten Lundström blir kvar i målet.

Det var bestämt sedan tidigare. Redan när jag såg spelprogrammet, med två matcher på två dagar, kändes det rätt att skifta målvakt mellan de här matcherna, förklarar förbundskapten Roger Rönnberg valet för Sportbladet.

Mer läsning

Annons