Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort uppbåd letade efter tioåringen

Sökandet efter den tioåriga flicka som försvunnit i Stjärnsund utanför Hedemora fortsatte på lördagen med oförminskad styrka. Ett 20-tal poliser och ett stort uppbåd frivilliga från trakten deltog i letandet.

Totalt räknade polisen med att omkring 200 personer skulle vara engagerade i sökinsatsen under dagen.

- Området vi söker i utvidgas hela tiden. Dessutom letar vi med hundar på platser som vi fått konkreta tips om, säger länsvakthavande polisbefälet Kent Lind till TT. Det kan exempelvis gälla något misstänkt som har synts på skogsvägar, i vattendrag och stugor.

Under natten strömmade nya tips från allmänheten in till polisen. Dessa, liksom de tidigare drygt 1 000 tipsen, kommer att utvärderas och de som betraktas som trovärdiga följs upp.

Det fanns inga uppgifter om det under lördagen kommer att hållas nya förhör med 42-åringen som är misstänkt för att ha fört bort flickan. Mannen häktades på fredagen av Falu tingsrätt misstänkt för människorov. Han nekar till anklagelserna och säger via sin advokat Jan Kyrö att han inte har något att göra med bortförandet av flickan.

Enligt Kyrö är inga förhör planerade med hans klient under lördagen. Det ska heller inte ha kommit några svar på DNA-proven som tagits på 42-åringen.

- Det besked jag fått är att svaren väntas komma nästa vecka, säger han.

Kyrö hade inte talat med sin klient på lördagsmorgonen, de senaste kontakterna dem emellan var efter häktningsförhandlingen på fredagen.

Bland de besked som polisen vill ha från Statens kriminaltekniska laboratorium (SKL) är om de bilspår som säkrats i närheten av den plats där flickans cykel hittades kan knytas till 42-åringens bil. SKL undersöker också cykeln på jakt efter eventuella DNA-bevis.

Enligt polisens presstalesman Sven-Åke Petters har också andra föremål med koppling till utredningen sänts in. Vilka föremål det rör sig om vill han inte gå in på. Men han säger att det inte är flickans mobiltelefon.

- Den har fortfarande inte hittats.


/Allehanda.se