Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort skogshygge började brinna utanför Häggdånger – polisen misstänker brott

Ett stort hygge i ett skogsområde utanför Häggdånger började brinna under onsdagskvällen. Polisen misstänker brott – och har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet.

Vid 17-tiden på onsdagen kallades räddningstjänsten till ett område strax utanför Häggdånger. Ett område 150 och 200 kvadratmeter hade börjat brinna i ett skogshygge.

– Det var långt in i skogen och besvärligt att ta sig dit. Vi fick dra slangen för hand och det tog tid. Men just nu har vi det hela under kontroll, det är lugnt på platsen, säger Ulf Lindström, inre befäl vid räddningstjänsten Höga Kusten-Ådalen vid 23-tiden.

Räddningstjänsten bevakade hygget under hela natten till torsdagen så att det inte skulle blossa upp igen.

Även polisen har varit på plats – då det finns en brottsmisstanke.

– Vi har upprättat en anmälan om allmänfarlig vårdslöshet, då vi misstänker att branden är orsakad av någon. Hur den har orsakats får utredningen visa, säger David Levy, RLC-befäl hos polisen.

I nuläget finns ingen misstänkt för branden.