Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för jobb inom vindkraft

Intresset för träffen Sollefteå lärcenter/Reveljen och arbetsförmedlingen bjöd in till för att informera om utbildning och arbete inom vinkraftsindustrin var mycket stort.

De 50 stolar som ställts fram räckte inte långt när intresserade började strömma in på arbetsförmedlingens lokaler.

Trots att folk stod längs väggarna rymdes ändå inte alla i salen där informationen hölls utan flera stod utanför i korridoren och försökte höra vad som sades genom de öppna dörrarna.

Statskraft, Elektrosandberg, Grontmij samt Hjalmar Strömerskolan i Strömsund där ky-utbildningen vindkraft genomförs höll i informationen.

Man beskrev nuläget med de miljöundersökningar, samråd och tillståndsansökningar som görs och informerade om vilka typer av arbeten som kommer att behövas framöver.

Under byggtiden kommer företagen att behöva anläggare av olika slag och sedan personal för drift, underhåll och kanske administration. I vilken omfattning kan man i dagsläget inte avgöra.

Ky-utbildningen, Vindkraft - drift, service och underhåll, är tvåårig och genomförs i samarbete med högskolan på Gotland, KTH och vindkraftsbranschen. Förhoppningen är att en grupp ska kunna bedriva studierna i Sollefteå med viss närvaro i Strömsund.


INGRID ELDEKLINT
070-658 45 78