Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för grön IT

Kopiera på båda sidorna av pappret. För vissa organisationer kan en sådan åtgärd spara mycket pengar.

Det var en av de konkreta åtgärderna som kom fram i samband med att företag och organisationer i Västernorrland under veckan ägnat sig åt grön IT.

Det finns ett stort intresse för att miljöanpassa IT i Västernorrland. Många företag var intresserade av den information som lämnat av arbetsgivarorganisationen Almega. I Härnösand hade 46 personer mött upp för att få informationen på torsdagen då Almegas kommunbesök avslutades.

- Sammanlagt har vi träffat ett sjuttiotal personer, säger Jim Rönnlund från Core IT i Örnsköldsvik som hållit i träffarna.

Här har det också framkommit att man kan spara mycket på att sluta resa.

- En representant för landstinget berättade att man kör en miljon kilometer varje år. Att byta en del av dessa resor mot telefonkonferenser sparar både tid och pengar.

På träffarna kunde företag och organisationer byta idéer och lära av varandra.

- Ett klart budskap är att man inte behöver uppfinna hjulet varje gång. Kunskaperna finns. Exemplet med dubbelsidiga utskrifter skulle spara miljoner sidor för Örnsköldsviks kommun, säger han.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60