Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort intresse för att turista i Västernorrland

Det finns ett stort intresse för att turista i Västernorrland.

Den bilden fick bland andra Anders Huldt, ansvarig för turismen i Västernorrland, och Härnösands kommuns Katarina Lundquist när de presenterade turistutbudet på en trädgårdsmässa i Älvsjö. 15 000 personer besökte mässan första dagen.

På mässan finns en hundra kvadratmeter stor utställning från Västernorrland. Denna gång hade man valt att satsa på Klosterträdgårdens stillhet och visade ett smakprov av det som kommer att bli Europas största klosterträdgård på Vårsta diakonigård i Härnösand.

Montern har byggts upp av Nordviksskolans naturbruksgymnasiums Florist- och trädgårdsdesignlinjer, Härnösands kommun och Mitt Sverige turism. Personalen i montern varr klädda som munkar och en nunna.

- Vi har haft många besökare som har frågat hur man ska ta sig till Härnösand för att kunna se trädgården, berättar Caj-Åke Hägglund, en av de som står i montern.

Övriga med egna trädgårdsutställningar på mässan, är Wi trädgårdar, Liseberg och Svensk markservice.


LENNART LUNDBERG
070-663 48 60