Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stort bildspel: Vårbystafetten lockade många – trots krocken

Visst blev det en liten krock med Vasaloppet, men med drygt 90 lag på startlinjen blev Vårbystafetten – i vanlig ordning – en välbesökt och gemytlig skidupplevelse.

Fastnade du eller någon du känner på bild? Ta en titt på våra bilder i bildspelet ovan.

Det är inte alltid lätt att hitta en perfekt helg för en skidtävling. När Vårby IK skulle spika datum för sin årliga helg med DM-tävlingarna Vårbydistansen och Vårbystafetten var klubben i valet och kvalet.

– Förra helgen var det Folksam Cup-finalerna i Sveg och det ville vi inte heller krocka med. Det är väldigt tätt, särskilt en sån här vinter med många tävlingar. Nu landade det den här helgen i stället då det dels är Vasaloppet och dels också sportlov, säger tävlingsledaren Stellan Torshage som dock konstaterar:

– I fjol hade vi 100 lag med och nu är det lite drygt 90. Så det är inte så stor skillnad.

Torshage konstaterar att skidsporten har fått ett uppsving i distriktet på senare år och den egna klubben är verkligen inget undantag. 90 lag kom som sagt till start i Vårbystaffetten och cirka 160 åkare gick i mål i Vårbydistansen på lördagen.

– Jag tror att ungefär 40 procent av åkarna är våra egna, säger Stellan Torshage.

Vad betyder den här helgen för er som klubb?

– Att vi har någonting att arbeta mot, det här är "vårt". Det är också ett bra sätt att få ihop föreningen och få in de nya medlemmarna i funktioner. Sedan är det klart att det betyder en del rent ekonomiskt.