Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storslaget luciafirande i Brunnskyrkan lockade många trots oväder

Det blev ett storslaget luciafirande i Brunnskyrkan i Härnösand den 14 december. Lucian Elin Norlander och hennes kamrater i den nionde årskursen vid Wendela Hellmanskolan förgyllde en stund eftermiddagen för många medlemmar i HjärtLung-föreningen och Reumatikerna.

Ett 50-tal elever medverkade och det är nog länge sedan en så manstark luciaföreställning ägt rum i Härnösand. Trots ett kraftigt oväder med snöblandat regn och blåst med nästan stormstyrka var det många som letat sig till Brunnskyrkan.

Belöningen blev en mycket trevlig och minnesvärd försmak av julen i form av fin stämning med lucian med tärnor och stjärngossar. Publiken bjöds på vackra sånger och diktläsning och applåderna var välförtjänta.

Lucian hade levande ljus i håret och de många tärnorna var försedda med ljus som spred ett milt ljus framme på scenen. Musikläraren Åke Dahlbäck är en kändis och rutinerad herre när det gäller lussandet.

Över 40 år har han jobbat som musiklärare vid olika skolor i Härnösand. Många gånger har det fallit på hans lott att organisera lussandet vid äldreboenden, kyrkor och i andra sammanhang. Så var också fallet denna torsdag den 14 december. Till sin hjälp hade Åke, Alexander Nordstrand som spelade gitarr.

Efter firandet i kyrksalen fortsatte festligheterna en trappa ned med julgröt, skinksmörgåsar och kaffe med pepparkakor. Åke Dahlbäck medverkade i ett sång- och musikprogram tillsammans med Gösta Rodling. Allsång blev det också innan det var dags för deltagarna att leta sig hemåt i busvädret.

Uno Gradin

Skicka in en artikel om något som berör dig

Med Allehanda Nära kan du skriva egna artiklar och få dem publicerade.

Skriv en läsarartikel