Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storseger för Remsle

Remsle UIF hade inga som helst problem att besegra jumbon IFK Östersund på hemmagräs i helgen.
6–1 slutade matchen och RUIF hakar därmed på i toppen av serien.

– Vi inledde bra, blev sedan bekväma för att återigen spela bra under andra halvlek, sammanfattade en nöjd tränare Lars Sundeqvist.

Att RUIF skulle besegra jumbon IFK Östersund var väntat. Mer oväntat var matchinledningen. Bara tre minuter var spelade när Remsle hade skaffat sig 2–0. Bägge gångerna var Camilla Edlund sist på bollen. Vid 1–0 sprang hon sig fri på djupet och vid 2–0 hittade hon en fri yta och avslutade perfekt.

– Naturligtvis en kanonstart men det gjorde också att vi blev lite bekväma och började slarva med grunderna i spelet, menade Sundeqvist.

Rent spelmässigt gick hemmalaget ned sig och det blev spel lite mer på gästernas villkor, kamp och lite ostrukturerat.

Det hindrade dock inte Andrea Hildebertsson från att driva igenom och skjuta 3–0 efter precis tjugo minuter.

– Vi pratade igenom i paus att prestationen också var viktig, inte bara resultatet, och då tycker jag vi kom tillbaka till spelet vi hade från inledningen av matchen, menade Sundeqvist.

I andra halvlek var Remsle klart bättre än gästerna och Camilla Edlund stänkte in två nya mål och Andrea Hildebertsson ett. Till sist 6-1 för RUIF som visade engagemang och bra rörelse efter paus.

Det kunde i ärlighetens namn ha blivit det dubbla för RUIF brände massor med chanser i matchen.

Flera spelare utmärkte sig i hemmalaget. Camilla Edlund gjorde fyra mål och visade att hon är en bra avslutare. Andrea Hildebertsson stod för ett bra mittfältsspel och fick krydda insatsen med två mål. Bakåt plussar vi extra för ytterbacken Johanna Abrahamsson.

Division 2 Mellersta Norrland

Remsle-IFK Östersund 6–1 (3–1)

R: Camilla Edlund 4, Andrea Hildebertsson 2. Ö: Elin Mårs

Domare: Robert Åhlander, Härnösand.

Publik: 75.