Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Storregionerna kan innebära dödsstöten"

De nya storregionerna kan bli dödsstöten för svensk expressbusstrafik. Det befarar Bussbranschens riksförbund som nu går ut och varnar för vad som kan hända om inte lagstiftningen ändras.

- Det är väldigt viktigt att man har med det här i betänkandet, annars kan storregionerna innebära dödsstöten för expressbussarna, säger Tomas Byberg vid Byberg och Nordins som bland annat kör Y-bussen.

I dag får expressbussarna inte ta upp eller släppa av passagerare som bara vill resa inom ett län. Om länen slås ihop till större regioner kommer många expresslinjer att i framtiden gå inom en och samma region. Ändras då inte lagstiftningen innebär det problem för expressbussbolagen.

Från Bussbranschen riksförbund föreslår man att förbudet att ta upp resenärer som bara vill resa inom ett län ska tas bort.MARGARETA CRONQUIST
070-650 24 61

Webbredaktör
MADELENE HOLMGREN
070-650 31 67