Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormvindar stoppade trafik

Det hårda vädret gjorde att tung trafik inte fick köra över Höga kusten bron, och risken är att blåsvädret fortsätter.

Stormvindarna tvingade inte bara internationella skidskytteförbundet att ställa in damernas distanslopp i kväll, de begränsade också framkomligheten på vägarna.

Enligt Vägverket har de kraftiga vindarna ställt till med trafikproblem. Vid lunchtid rekommenderades tung trafik att undvika Höga Kusten bron. Och värre blev det.

Under dagen uppmätte man 30 sekundmeter i vindbyarna, vilket är gränsen för att bron ska stängas.

Elabonnenter på landsbygden i länet drabbades av strömavbrott som orsakades av kraftiga vindar. Som mest var omkring 600 av Eons kunder utan ström.

Reparationer har pågått på stadion inför de fortsatta tävlingarna i skidskytte-VM. Ovädret har ställt till med stora skador. Flaggstänger har knäckts, staket har blåst sönder, och under eftermiddagen kom också beskedet om den inställda tävlingen.

De senaste väderleksrapporterna bådar inte gott för torsdagen. Det blåsiga vädret verkar fortsätta, med tidvis mycket kraftiga vindar.


Hur har du drabbats? Skriv en kommentar nedan, eller svara på snabbfrågan.SOFIA FJÄLLSTRÖM
070-650 66 51