Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stormare åter till hemtrakterna

Annons

Från Hollywood till Överkalix.

I "Jägarna 2" spelar Peter Stormare polisen Torsten.

Att få den här rollen är som att bli erbjuden en plats i landslaget, säger skådespelaren.

Stormares motspelare är dock en veteran i sammanhanget; Rolf Lassgård, som i "Jägarna 2" fortsätter spela Erik Bäckström från den första filmen om jägarna i Norrland.

Jag kände lite på Norrlandsstuket i "Varg" och nu återvänder jag till mina gamla hemtrakter. Det är underbart, säger Peter Stormare, som har sina rötter i Hälsingland i södra Norrland.

Stormares karaktär, Torsten, är också någon han kan relatera till.

Torsten återvänder till Norrland efter en tid i Stockholm, och möter folks reaktioner. Det där vet jag mycket om, att komma tillbaka efter att ha "svikit" hemtrakten.

Mogen först nu

Kjell Sundvall, som åter står för delar av manus samt regi, menar att det var först nu som tiden var mogen för en uppföljare till en av 90-talets mest omtalade svenska filmer.

Jag har förkastat ett tiotal manusvarianter de senaste åren. Men efter allt som hänt i Norrland de senaste åren, olika brott och mord som har begåtts, tyckte vi att det passade perfekt i tiden. Vi har dessutom bestämt oss för att filma i Överkalix, säger Kjell Sundvall.

Och den som har sett "Jägarna" kommer att känna igen sig, berättar regissören.

Det är en fristående fortsättning, men tematiken med jakt och Norrland finns naturligtvis kvar. Sedan är det en ynnest att få se Rolf Lassgård och Peter Stormare som det nya radarparet. Det känns nästan historiskt, säger Kjell Sundvall.