Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Storkovan rullade in för BK Laxen-bowlare

Bowling är ingen billig sport, men det går att tjäna pengar på den också. Fråga sollefteåbon Jessica Ström som i par med Urban Norman rullade hem Bollnäsmixen värd 25 000 kronor i söndags.
– Strikarna radade upp sig, berättar BK Laxen-spelaren glatt.

Söderhamns Bowlinghall var en helt ny bekantskap för BK Laxens Jessica Ström när hon och mixedkollegan Urban Norman tog sig an banorna i lördagens kvalomgång för att kunna kvala in bland de 20 bästa som skulle få spela kvartsfinal i Bollnäsmixen på söndagen.

Spelformen var Scotch Double, en partävling där man slår varannat slag oavsett vilken ruta man är i.

– Vi spelade inte alls på topp, men i näst sista serien gjorde vi en 300-poängare och landade på 3 652 över 16 serier, berättar Jessica.

För att vara på den säkra sidan hade man redan köpt en startplats i den absolut sista kvalomgången (av totalt tolv) till huvudtävlingen sent på lördagskvällen.

– Vi ville verkligen vara med och spela i slutspelet, vi kände oss båda i väldigt fin form, säger Jessica som i par med Urban noterade nästan exakt samma poäng i det andra försöket, 3 654.

Laxen/Vilhelmina-duon tog sig vidare som sjätte par från kvalvecka nr 3, men fick våndas i kvartsfinalen.

– Vi behövde vara bland de tio bästa – och det klarade vi precis. Men under resten av dagen rullade det bara på. Strikarna radade upp sig och vi spärrade även varandra väldigt stabilt, berättar Jessica som plötsligt spelade sitt livs bowling.

Duon var bäst av alla i semifinalen där de fyra bästa paren skulle få spela om de stora prischeckarna. Vinnarna skulle få inte mindre än 25 000 kronor.

– Det är klart att det var de pengarna som lockade, men vi fokuserade på att slappna av, sporra varandra och ha roligt. Och på nå’t underligt sätt blev vi bara bättre och bättre. Vi snittade en bra bit över 200 i finalerna...

Hur orkade Ni spela 32+18 serier på två dagar?

– Tröttheten kom först när vi väl vunnit. Då var det skönt att ta av sig bowlingskorna ska du veta, avrundar Jessica som precis blivit 12 500 kronor rikare.