Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Storfavoriten Maharajah föll tungt

Annons

Sex av sju favoriter vann på lördagens V75:a. Den störste av dem alla, Maharajah, föll däremot tungt i Gulddivisionen.

Segern gick i stället till Perfectly Enough. I sulkyn Erik Adielsson som tog en tripp på Gävletravet.

Sveriges bästa häst fortsätter att vara en gåta. För spelarna och för tränaren Stefan Hultman.

Maharajah visade toppform i sin comeback på Solvalla för tre veckor sedan. Utan att behöva bruka alla krafter segrade han på nya svenska rekordet 1.12,7 över medeldistans.

Nu visade han trötthetstecken redan 400 meter från mål och slutade fyra. I sulkyn satt Ulf Ohlsson i stället för Örjan Kihlström som har problem med ryggen.

Det här är en mardröm som tränare, sade en nedstämd Stefan Hultman. Hästen var betydligt sämre än senast, inget snack om det. Jag har haft flera hästar i stallet som underpresterat på slutet. Vi kollade Maharajah i halsen så sent som i torsdags och då var han perfekt. Men halsproblemen visar sig inte förrän hästarna går max.

Start i Prix d'Amerique?

Om det fanns en liten öppning för start i Prix d'Amerique om två månader så torde den dörren vara igenbommad nu.

Perfectly Enough var tidigare en stjärna i Hultmans stall. Som treåring vann han Breeders Crown och som fyraåring tog han en meriterande tredjeplats i Derbyt. Därefter skadades hästen och flyttades därefter till Stig H Johansson.

Perfectly Enough är en topphäst och det var skönt att han äntligen fick vinna. Maharajah hade kanske inte sin bästa dag men det här var ändå rättvist eftersom han svarat för flera bra lopp på slutet, utan att vinna, sade Erik Adielsson.

Adielsson fick ett fint lopp som trea i andraspår. Perfectly Enough, som tränas av Stig H Johansson, fick anfalla 300 meter från mål och inne på upploppet var segern klar.

"En underbar häst"

Team Adielsson/Johansson vann även med Chapeau som ledde varje meter.

En underbar häst, han gör det alltid lätt för mig som kusk.

Bästa prestationen i Adielssons trippel svarade Maverick Man för. Treåringen hade bara gjort två starter men segrade nu på kanontiden 1.14,4 över medeldistans. Hästen tränade tidigare av Åke Svanstedt och gjorde nu debut för Svante Båth.

Jag är mycket imponerad av Maverick Man. Han tvingades till en hård öppning och fick dessutom press från 700 till 200 meter kvar. En talang som redan kan sitt jobb, sade Adielsson.

Det blev ingen utdelning på varken sex eller fem rätt vilket innebär dubbel jackpot till nästa lördag då V75 avgörs på Jägersro.

Mer läsning

Annons