Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora planer för stadsparken

Sollefteå stadspark är enligt många en outnyttjad pärla. Men nu ska den få liv.

Samhällsbyggnadskontoret har låtit en arkitektfirma ta fram förslag på förbättringar och de presenterar en hel del mycket djärva visioner som Tidningen nu kan visa.

Stadsparken hare fungerat som park i över 100 år och den har sett likadan ut i väldigt många år nu. De arkitekter som tittat på parken har konstaterat att det är dålig rumslighet/avgränsing, det finns skrymmande buskage, att närheten till vattnet inte utnyttjas, med mera. För att få till det föreslås en mängd mer eller mindre omfattande förändringar.

Det häftigaste är den sittgradäng längs hela muren bakom scenen. Då skulle parkens baksida helt plötsligt bli dess framsida.

Den östra delen, nedströms Hullstabäcken, föreslås få en mer "kontemplativ" stil som avgränsas av häckar och träd. Det skulle bli smala gångstigar på ömse sidor om kanalen.Läs mer om planerna och se fler bilder i fredagens TÅ.JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68