Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stora löneskillnader för sommarjobbare

En ny undersökning visar att löneskillnaderna är stora för kommunalt sommarjobbande ungdomar i Sverige.
I Hylte tjänar en 18-åring 120 kronor i timmen – i Sollefteå 58 kronor.
Dessutom har sommarjobbarna dålig koll på sina rättigheter.

I genomsnitt skiljer det alltså 62 kronor på en timlön i Sveriges bäst betalande kommun Hylte och i Sollefteå. I Härnösand tjänar en 18 åring bara 55 kronor i timmen. Kramfors har inte deltagit i undersökningen som är genomförd av SSU.

Lägst kommunala löner till sommarjobbare i Sverige betalas ut i Hagfors. Där tjänar en 18-åring 50 kronor i timmen.

Christina Backlund är ordförande i fackförbundet kommunal, Sollefteåsektionen.

– Det är klart att det inte är bra att det är så här stora skillnader. Här i Sollefteå har man sagt att pengarna inte räcker till högre löner om man vill ha så många som möjligt ute i jobb, säger hon.

Christina Backlund tycker att det är viktigt att ungdomarna vet om vilka rättigheter de har när de sommarjobbar. Lönen ska vara kollektivavtalsenlig, anställningsintyg ska skrivas och man ska veta vad som gäller om man skadar sig på jobbet eller blir sjuk.

– Tyvärr är inte ungdomarna i dag särskilt upplysta. Det skulle de behöva vara så att de inte blir utnyttjade, jag har hört om folk som har blivit lurade. Det gäller att vara påklädd för arbetslivet.

Kommunal hade gärna velat vara med och informera sommarjobbarna om deras rättigheter nu i början av sommaren. Men någon sådan möjlighet har de inte fått av arbetsgivaren.

– De har kört sitt race i år. Men jag råder alla att ringa facket om de känner att något är fel på arbetsplatsen.

På Risöbadet i Sollefteå sommarjobbar flera ungdomar. Alla tjänar betydligt mer än 58 kronor i timmen. Men de har dålig koll på vilket kollektivavtal som gäller, vad som händer om de skadar sig på arbetsplatsen och vilka försäkringar som skyddar dem.

– Vi har väl fått lite papper, men jag litar på vår chef och har inte satt mig in i det, säger Rakel Bylund.

Niclas Sjöberg säger ungefär samma sak.

– Jag ville bara ha ett jobb, det andra har jag inte funderat så mycket på.

Varför inte?

– Jag har inte känt något behov av att kolla upp det. Men skulle jag fråga arbetsgivaren skulle jag ju få svar.