Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stora ljudbokspriset till Gardell

Annons

Prisregnet över Jonas Gardell för "Torka aldrig tårar"-trilogin fortsätter. På torsdagen belönades författaren med Stora ljudbokspriset för "Kärleken", den första delen i trilogin. Priset delades ut av kulturminister Lena Adelsohn Liljeroth (M) på Bokmässan i Göteborg.

Jonas Gardell, som själv står för uppläsningen, får priset för att han lyfter fram en "till nu undanträngd del av Sveriges moderna historia. Inläsningen speglar alla bokens sinnesstämningar och skiftningar; lyssnaren blir ett med författaren och hans text", som det bland annat heter i motiveringen.

Priset, som delats ut sedan 2009, består av ett stipendium på 50 000 kronor från Synskadades stiftelse samt ett konstverk skapat av Tove Adman. Bland tidigare pristagare finns Jonas Jonassons "Hundraåringen som klev ut genom fönstret och försvann" uppläst av Björn Granath och "Ett annat liv", som författaren Per Olov Enquist själv läste in.

Pristagaren själv kunde inte närvara vid prisutdelningen, han befinner sig i Stockholm för att repetera sin nya föreställning på Maximteatern.

Mer läsning

Annons