Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor succé för Härnösands egna företagargala

Den 31:a upplagan av Företagens galakväll blev en succé. Företagare ur sju prestigefyllda kategorier fick ta emot fina priser och alla andra fick njuta av god mat, musik och mingel i S:t Petrilogen i går kväll.

Företagens galakväll är en kväll med glitter och glamour och ett tillfälle för lokala företag att synas och nätverka. Men något som alla nominerade hade i tanken var att knipa en av de sju bävrarna som delas ut till vinnarna.

Bildextra: Se alla bilderna från Företagens galakväll i Härnösand

Galan startade med att årets banbrytare utsågs. Vinnaren blev Stiftelsen Vårsta Diakongård och det var en rörd Ninni Smedberg som gick upp på scenen. Konferencier Henrik Bylund påpekade att direktören hade tårar i ögonen.

Se även: Här hittar du allt från Företagens galakväll

– Ja, det kommer tårar. Det känns fantastiskt och betyder jättemycket, säger Ninni Smedberg.

För att lyfta fram lokalt producerat livsmedel delades priset årets livsmedelsproducent ut. Vinnaren var Härnö Hantverksöl. Delägaren Jonas Gerdin visade sin glädje genom att tacka juryn för att de ser öl som ett livsmedel.

– Öl har räddat många tusen människor från svält genom tiderna, säger Jonas Gerdin.

Priset för årets nyföretag gick till Modern Omsorg som bedriver privat hemtjänst. Ett företag som på bara tre år har gått från noll till 40 anställda. 

Kvällens stora vinnare var utan tvekan Hernö Gin. De knep priset som årets tillväxtföretag och vd:n Jon Hillgren gick även hem som årets företagare. Hernö Gin har på relativ kort tid blivit ett företag att räkna med. "Priser och utmärkelser har formligen regnat över den redan våta produkten", löd en bit av nomineringen.

Men kvällen bjöd inte ­bara på prisutdelning. Det blev mingel, middag och underhållning av de lokala förmågorna i tiomannabandet Bandet. ­