Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor risk att möta rattfulla på vägarna

Det är en stor risk att träffa rattyllerister på vägarna. Åtta bilar av tusen i Västernorrland körs av en rattfyllerist. Det visar resultatet från polisens insatsvecka första veckan i juni då man speciellt kontrollerar ratt- och styrstångonykterhet.

- Resultatet visar att antalet alkoholpåverkade förare har ökat. Vi ser mycket allvarligt på det här, säger Leif Hemmingson poliskommissarie vid polisen i Västernorrland.

Statstiken visar att antalet rattfulla ökat från 0,6 procent 2007 till 0,8 procent i år. Polisen kommer att fortsätta att kontrollera nykterheten längs vägarna. Detta gäller både trafikpolisen och närpolisen i västernorrland.

- Det kan vara när som helst och var som helst. Ingen ska kunna vara säker på att slippa undan kontroll. för att köra bil drogpåverkad är mycket allvarligt eftersom man utsätter både sig själv och andra för livsfara, säger Leif Hemmingsson.

Enligt de överenskommelser som finns inom polisen ska polisen i Västernorrland göra 59000 nykterhetskontroller per år.

Precis som man nu gör riktade kontroller under en vecka i samband med att skolan slutar kommer man också att göra riktade kontroller i samband med skolstarten.LENNART LUNDBERG
070-663 48 60