Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stor polissamverkan i Västra

För snart två år sedan började polisen i västra Ångermanland, östra Jämtland och angränsande delar av Västerbotten samverka över länsgränserna. Nu senast slog man ihop resurserna under sportlovsveckan och påskhelgen.

Det handlar om poliserna i Hoting, Junsele, Dorotea och Åsele. Var för sig rör det sig om små enheter. Men tillsammans får de lite muskler och kan göra betydligt mer.

Insatsen nu senast gick ut på att fokusera på trafiksäkerhet med målsättningen att inga trafikolyckor med dödlig utgång eller svårt skadade. Målsättningen, inga trafikolyckor, uppnåddes och poliserna hann med ett tusental åtgärder, mest utandningsprov på bilar och snöskotrar.

Av dessa blåste en bilist och tre skoterförare rött. Dessutom har man tagit 76 bilister för hastighetsöverträdelser och ett körkort omhändertogs.

- Resultatet blev ungefär vad man kan förvänta sig, säger Figaro.

Numera gäller i det aktuella området att den som har närmast till brottsplats eller en olycksplats ska åka, oavsett vilket län man tillhör. När det behövs drar man också ihop styrkan till ett och samma ställe.

- Till exempel i förra veckan vid pizzabråket i Åsele. Då var vi åtta poliser som satte igång med de första viktiga förhören, berättar Figaro.


JÖRGEN SUNDIN
070-609 16 68