Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stor evakuering efter Bergsjöbrand

Annons

Ett hundratal personer evakuerades när flera hyresfastigheter rökfylldes efter en storbrand i ett underjordiskt garage i Bergsjön i Göteborg.

Larmet om branden på Galileis gata kom vid 22-tiden i går kväll. Rökutvecklingen var kraftig och tio brandbefäl och ett 40-tal brandmän arbetade med att bekämpa branden. Ett 25-tal poliser var på plats och spärrade av området.

Vid klockan ett var branden släckt men eftersläckningsarbetet tog hela natten. Därefter väntar polisens tekniska undersökning för att klargöra brandorsaken.

De allra flesta kunde återvända till sina lägenheter under natten. I ett av husen slogs elen ut och de som bodde där fick ordna med annat boende.

De flesta bodde hos någon släkting eller vänner - några tog in på hotell. Vi behövde aldrig ordna med några boenden, säger Ulla-Carin Olsson, stadsdelsdirektör för Östra Göteborg, till TT.

Under natten förekom uppgifter att ett äldreboende evakuerades, men det stämmer inte.

Det äldreboendet ligger en bit bort - så det var aldrig hotat, säger Ulla-Carin Olsson.

Garaget där branden antas ha startat ligger under ett niovåningshus och ett antal trevåningshus. Enligt räddningstjänsten ska det ha brunnit i elva bilar. Det brann aldrig i några lägenheter utan det var den täta röken som ledde till att ett 100-tal personer måste evakueras.

Det var en väldigt, väldigt kraftig rökutveckling i hela området, säger Bo Holmberg, larm- och ledningsoperatör, vid räddningstjänsten i Storgöteborg.

Inga personskador är rapporterade, enligt polisen.

Mer läsning

Annons