Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stoppar spel på Landskrona

Annons

Svenska Spel stoppade spel på Landskrona-Gais i superettan i går. Nu stängs spelet även på Landskronas två sista matcher för säsongen efter avvikande spel, framför allt från Asien.

Det är en ren försiktighetsåtgärd. I slutet på säsongen är vi ganska restriktiva på matcher generellt och den här säsongen har varit speciell, säger Johan Tisell, presschef på Svenska Spel, till sydsvenskan.se. Det vi har sett sedan i somras och framåt hösten är en utveckling som vi inte sett tidigare. Det gäller inte bara den här matchen och superettan utan kanske särskilt division 1 och 2.

Tisell säger att man såg avvikelser, när det gäller Landskrona, på asiatiska spelbolag. Landskronas klubbchef Mats Aronsson säger till klubbens webbplats att det förekom speciella spel på Landskrona under spelets gång under matcherna mot Falkenberg och Örebro.

Aronsson berättar att när klubben fick signaler om spel med konstiga odds kontaktade man Svenska fotbollförbundets jurist som i sin tur tog upp frågan med Svenska Spel.

"Vi har inga bevis eller misstankar men för att vara på den säkra sidan agerade vi i frågan. Vi utgår följaktligen från att våra spelare inte är inblandade, men vi följer utvecklingen noga tillsammans med Svenska Spel", säger han.I förra veckan sade Tisell till TT att Svenska Spel tidigare haft misstankar om spelfusk i enstaka matcher, men att det i år varit ett pärlband av matcher.

Man får gå tillbaka till bandyskandalen på 1990-talet för att hitta något liknande, sade han.

Enligt fotbollförbundets chefsjurist Krister Malmsten har ett tiotal fotbollsmatcher granskats i år, att jämföras med två fall den senaste 20-årsperioden.

Svenska Spel har polisanmält fyra matcher i år och en fotbollsspelare har stängts av efter misstankar om inblandning i uppgjorda matcher.

Mer läsning

Annons