Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stoppades av falsk polisbil

Annons

En Helsingborgsbilist blev vid halv två-tiden natten mot lördagen stoppad av en bil som han trodde var en polisbil. Bilen hade både blinkande blåljus och rödljus, och bilisten stannade snällt efter den på Gasverksgatan i centrala Helsingborg.

Men bilisten blev misstänksam när ingen kom ut ur bilen och gjorde något mer och ringde då till polisen för att berätta om saken. När polisen kom till platsen hittades en 21-årig man som de ville prata mer med som brottsmisstänkt. Ljusen togs i beslag.

Vi har ju haft folk innan som utgivit sig för att vara polisen, men att ha alla attiraljer så här, det är lite speciellt, säger Cindy Schönström-Larsson till TT.

Mannen är delgiven misstanke om brottet föregivande av allmän ställning, som det heter om man utger sig för att vara polis eller på annat sätt kunna utföra myndighetsutövning mot allmänheten.