Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Stoppa hetsjaktenpå sjuka och arbetslösa"

Stoppa hetsjakten på sjuka och arbetslösa. Det var uppmaningen när Kommunals sektion 42- 43 i Härnösand höll torgmöte på torsdagen.

Leif Holmberg är ordförande, och han hade vässat argumenten:

- Vi har ju avsatt pengar till detta. Det handlar alltså inte om skattepengar som ska sparas in på de svaga, utan det här är avsatta arbetsgivaravgifter i samband med tidigare löneförhandlingar. Varför vi står här just idag beror på att det här är dagen när utbetalningarna från a-kassan sker. Det är en kampanj som pågår över hela Sverige, upplyser Leif Holmberg och lämnar över en kort skrift som 600 medlemmar i Kommunal samsades om under ett möte i Stockholm.

Under rubriken "Är du emot fackligt medlemskap" punktas följande upp:

Avstår du även de rättigheter svensk fackföreningsrörelse skapat.

Du avstår betald semester, vill inte ha sjukersättning, ingen reglerad arbetstid, inga löneökningar, ingen pension och sjukledighet.

Ej heller någon social trygghet, ingen övertidsersättning eller skydd mot godtycklig uppsägning.

Dessutom avsäger du dig alla förbättringar som i framtiden uppnås i fackliga förhandlingar med arbetsgivaren.

- I vår region har vi beslutat att föra ut vårt budskap en gång i månaden i varje kommun, alltså Sollefteå, Kramfors och Örnsköldsvik samt vi själva i Härnösand. Försämringarna kommer allt närmare oss. Tidigare jobbade jag åt kommunen och tyckte att det var en bra och trygg arbetsplats. Idag kan vi tyvärr konstatera att det inte är bättre där än på någon annan arbetsplats.

- Den politik som nu förs slår mot solidariteten. Vi vill visa att vi inte ställer upp på ett sådant samhälle. Det visas också av att väldigt många skriver på våra protestlistor, säger Leif Holmberg.
EGON SUNDLÖF
070-662 27 53