Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stopp på bussresan – barnvagn fick plötsligt inte plats

/
  • Anick Kanyamyneza nekades av en chaufför när hon och barnen skulle åka buss till lasarettsområdet.

Anick Kanyamyneza nekades att med sin barnvagn på resa med en buss i Ludvika i Dalarna.
Förklaringen var platsbrist, men bara några minuter innan hade det gått alldeles utmärkt på en precis likadan buss.

Annons

Det var vid lunchtid på tisdagen som Anick Kanyamyneza tog en buss från Högberget och ner till stan tillsammans med sina tre barn och en tvillingvagn.

På den bussen fanns ytterligare en kvinna med barnvagn, men det var inga problem att få plats för dem båda. Men när de sedan skulle byta buss för att komma till lasarettsområdet blev det problem.

– Busschauffören sa att det inte går, att vagnen inte får plats, säger Anick.

Den kvinna hon delat barnsvagnsutrymmet med på den första bussen åkte även med den som Anick nu skulle åka med, men där hon nekades.

– Det var en likadan buss och lika mycket plats, det är därför jag inte förstår varför vi inte fick åka med. Jag blir lite arg, säger hon.

Bussen kvinnan nekades att åka med tillhör Dalatrafik, men busschauffören arbetar åt företaget Nobina som kör Dalatrafiks bussar.

Bengt Benjaminsson är trafikchef på Dalatrafik och han säger så här om situationen:

– Ett beteende som fungerar från Högberget ner till resecentrum ska fungera även till lasarettet. Jag måste kontrollera den här situationen med Nobina, och fråga hur de har tänkt i just det här fallet, säger han.

Att den första busschauffören släppte på Anick, medan den andre bedömde att hon inte fick plats spekulerar Benjaminsson kan ha med säkerhetstänk att göra.

– Barnvagnar måste stå på ett tryggt sätt och inte vara i vägen, säger han men understryker att han inte vet hur det gått till i just detta fall.

Mer läsning

Annons