Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stöldliga greps efter biljakt

Annons

Fem personer greps efter en biljakt i Hjo, misstänkta för att ligga bakom inbrott över hela landet. Men samtliga utom en släpptes under eftermiddagen.

En person är fortsatt anhållen men övriga tidigare misstänkta har släppts, enligt P4 Skaraborg.

Mannen är misstänkt för försök till stöld och vi ska hålla ytterligare förhör med honom, säger utredningsbefäl Magnus Karlsson till radiokanalen.

Den anhållne är samma man som på söndagen klev rakt in i huset hos en privatperson utanför Tibro, som då larmade polis.

Polisen kom ligan på spåren tack vare en man utanför Tibro som upptäckte en inbrottstjuv i sin hall och sedan följde efter i sin egen bil när tjuven flydde i en skåpbil. I Hjo, cirka 1,5 mil bort, kunde polisen gripa personerna i skåpbilen.

Vi utreder om det rör sig om seriebrottslighet både i Skaraborg och i övriga Sverige, säger Björ Blixter, presstalesman på polisen i Västra Götaland.

Efter husrannsakan i en bostad hittades stora mängder stöldgods och ytterligare 13 personer togs in till förhör, uppger lokala medier.

De 13 personer som togs till förhör misstänks för delaktighet i grov stöld.

Mannen som följde efter inbrottstjuvarna berättar för P4 Skaraborg att han hörde hur det klickade i ytterdörren och så stod en man i hallen.

Denne visade upp en lapp där det stod att han var stum och behövde pengar. Han backade ut ur huset och blev upplockad av en utlandsregistrerad minibuss.

Liknande händelser har flera andra vittnat om. Förutom trakterna utanför Tibro har villaägare i Råda utanför Lidköping, Mariestad och Töreboda drabbats.

Mer läsning

Annons