Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsbörsen sjönk

Annons

Stockholmsbörsen avslutade veckan nedåt. På fredagen föll OMXS-index med 0,4 procent och sammantaget har börsen fallit med över en procent sedan i måndags.

Även på de ledande Europabörserna föll kurserna. Politiskt kaos i Italien med ett hotande nyval och det faktum att USA - igen - har problem med sin budgetprocess bidrar till att sordinera marknaderna. Londonbörsens FTSE-index sjönk med 0,8 procent, Parisbörsens CAC-index föll 0,1 procent och Frankfurtbörsens DAX-index slutade oförändrat.

Nordea var en av få vinnare på Stockholmsbörsen med en uppgång på 0,3 procent. Kursen är därmed på väg att återhämta sig till de nivåer som gällde innan staten tidigare i veckan sålde sina sista sju procent av aktierna i banken.

Ett flertal banker har höjt sina rekommendationer och riktkurser för H & M som steg kraftigt i går efter en delårsrapport som överraskade positivt. Inledningsvis steg aktien även i dag, men föll sedan tillbaka och backade med 0,4 procent.

Det lilla solenergiföretaget Etrion som steg med nästan 75 procent i går efter en order i Chile fortsätter uppåt. Aktien stiger mer över 28 procent i dag.

Rörelserna på penning- och valutamarknaderna är små.

En dollar kostar 6:42 kronor (6:42) och en euro 8:69 kronor (8:66). Tvåårsräntan låg på 1,12 procent (1,14) och tioårsräntan på 2,45 procent (2,48). Siffrorna inom parentes avser slutkurser från föregående handelsdag.

Mer läsning

Annons