Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Stockholmsbörsen på noll

Annons

Stockholmsbörsen åkte berg- och dalbana i dag. Efter en svag inledning lyfte OMXS-index till nollstrecket efter oväntat starka arbetsmarknadssiffror från USA.

Minuterna efteråt låg OMXS-index på oförändrade 341,1.

De ledande Europabörserna - i London, Frankfurt och Paris - var samtidigt svagt uppåt.

Telekomtillverkarna Nokia och Ericsson ligger i täten för vändningen i Stockholm. Nokia, vars aktie stärkts kraftigt i veckan, hade strax före klockan 15 stigit med 0,4 procent, medan Ericsson hade ökat med 1,3 procent.

SAS lyfter med nästan 10 procent efter oväntat starka trafiksiffror för november.

Läkemedelsbolaget Meda stiger 1,3 procent efter beskedet om att man köper tillverkaren av det amerikanska sömnpillret Midnite.

Den ryska mobiloperatören Megafon, där Telia Sonera är storägare, fullföljer sin plan om att köpa en 50-procentig andel i Euroset, en detaljhandelskedja som säljer mobiltelefoner. Telia Soneras börskurs sjönk 0,2 procent.

Ägarna i olje- och gasbolaget PA Resources godkände ett förslag om en riktad nyemission på en extrastämma. Aktien föll nästan 4 procent.

Dollarn och räntorna får draghjälp av jobbsiffrorna från Washington.

En euro kostar 8:61 kronor (8:60) och en dollar 6:68 kronor (6:63). Räntan på den tvååriga statsobligationen ligger kvar på 0,69 procent (0,69) medan den tioåriga marknadsräntan stiger marginellt till 1,45 procent (1,44).

Siffrorna inom parentes anger gårdagens stängningskurser.

Mer läsning

Annons