Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stjärna drog storpublik

Det blev stor succé för invigningen av Herrgårdsparken i Köpmanholmen under lördagen. Över tusen personer hade samlats för att se Sarah Dawn Finer uppträda med sina största hits.

Annons

Det var en förväntansfull publik som hade samlats nedanför scenen i väntan på att artisten Sarah Dawn Finer skulle göra entré. Gammal som ung hade tagit sig ut i solen och med facit i hand överträffades alla arrangörernas förväntningar.

– Vi sa att kommer det tusen personer ska vi vara riktigt nöjda och den gränsen har vi överskridit, säger projektledaren Lisa Edin.

Detta är Sarahs första spelning under sommaren och hon förklarade varför hon sällen gör sommarturnéer.

– Jag kör så många långsamma låtar så jag tror att folk alltid vill sitta ner på mina konserter. Sedan pratar jag så mycket att tiden inte brukar räcka till.

Sarah kompar sig själv med en akustisk gitarr och hennes röst sträcker sig långt över Herrgårdsparkens gränser.

– Oj, oj,oj vilken kraft hon har. Härligt att hon är här i Norrland, säger Jessica Rosengren. Hon har tagit med sig sin mamma som fyller 70 år för en heldag med musik, blommor och fest.

Sångerna varvas med mellansnack där stockholmsfödda Sarah ger sig på att testa det hon tror är norrländska. Allt till publikens stora förtjusning.

– Hon verkar så jordnära och ödmjuk. Sången var sagolikt vacker, säger Karin Englund efter konserten.

Invigningen är startskottet för projektet High Coast Art Vally och Sarah Dawn Finer är det stora namnet för dagen. När arrangörerna planerade eventet utgick de från att det skulle vara roligt, överraskande och äkta. Valet av artist föll på någon som de anser har alla tre komponenter. Något som publiken höll med om.

– Hon har en gudomlig röst. Vi kan ju konstatera att Sarah är det största dragplåstret här. Utställningen finns ju kvar så vi är bara här för att se henne, säger Anna Melander.

Bland publiken finns även familjen Ward som är på besök från Australien och passade på att se sin stora idol.

– I love Sarah, hon borde ha vunnit melodifestivalen med "Moving on", säger Barry Ward.