Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson ska återta sprintcupen från Norge

I morgon, tisdag, börjar slutet för världscupen den här säsongen. Längdlandslaget är i Kanada för minitouren som avslutar säsongen 2015/2016 och det är sista chansen för Stina Nilsson att ta hem sprintvärldscupen.

22-åringen vann i Davos och Planica, hon var tvåa i Ruka, trea i Toblach och Stockholm och sexa i Lenzerheide, Oberstdorf och Drammen. Hon har alltså varit i sprintfinal i åtta av nio tävlingar i sprintvärldscupen den här säsongen.

LÄS MER: Världscupavslutningen – sista chansen för Kalla och Nilsson

Stina Nilsson hade ledningen i sprintcupen fram till mitten på februari, då Maiken Caspersen Falla tog över. Även Ingvild Flugstad Östberg gick förbi Nilsson, men det är inga stora poäng det handlar om.

LÄS MER: Johaug överlägsen vinnare i Lahtis – Stina Nilsson bästa svenska

Nilsson har bara 20 poäng upp till tvåan Östberg och 74 upp till Falla. De tre sprinttävlingarna som körs i Kanada ger stora möjligheter för Nilsson att ta igen de poängen som behövs för att återta ledningen.

Men Falla kommer att bli en tuff motståndare. Hon har vunnit de tre senaste deltävlingarna i sprintcupen och har varit överlägsen i samtliga.

LÄS MER: Efter femton raka sprintfinaler - Finalsviten bruten för Stina Nilsson

I den totala världscupen ligger Stina Nilsson sexa tack vare poängen i sprintcupen. Charlotte Kalla ligger fyra i distanscupen och i totala världscupen och Ida Ingemarsdotter ligger sexa i sprintcupen.

Under världscupsavslutningen i Kanada körs åtta tävlingar på tolv dagar med start 1 mars klockan. Sprintfinalerna börjar 19.30 och går att följa på Eurosport och SVT.

LÄS MER: Pamela Andersson: Fler borde ta efter smarta Stina Nilsson

Håll dig uppdaterad om vad som händer i vintersportvärlden - gilla Skidpuls på Facebook!