Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stina Nilsson nästa åkare att nobba Tour de Ski – här är hela truppen

Flera åkare har nobbat Tour de Ski för att ladda mot höjdpunkten den här säsongen: OS.
Nästa är Stina Nilsson. Det står klart efter att truppen släpptes under torsdagen.

Trots potten på en halv miljon kronor att kämpa om, så nobbar många åkare Tour de Ski. Charlotte Kalla är ett av namnen, till exempel.

Anna Haag däremot, gör som Calle Halfvarsson, ändrar sig och väljer att köra touren trots allt. Hon är tillbaka efter timeout.

– Anna har haft en seg start på säsongen, men jag tror att tiden hemma har gjort henne gott och vi ser fram emot att se henne på startlinjen igen, säger Rikard Grip, förbundskapten, i ett uttalande.

Touren drar igång 30 december.

– Tjejerna har presterat bra som lag under försäsongen och vi har ett starkt lag på touren, trots att några av de mest namnkunniga åkarna har prioriterat träning framför tävling, säger förbundskapten Rikard Grip.

Hela truppen

Herrar

Jens Burman, Åsarna IK, Gustav Eriksson, IFK Mora SK, Calle Halfvarsson, Sågmyra SK, Marcus Hellner, Gellivare skidallians, Emil Jönsson, Anna&Emil sportklubb, Daniel Rickardsson, Hudiksvalls IF, Oskar Svensson, Falun-Borlänge SK.

 

Damer

Anna Haag, Anna&Emil sportklubb, Maria Nordström, Ulricehamns IF, Evelina Settlin, Hudiksvalls IF, Linn Sömskar, IFK Umeå, Emma Wikén, Åsarna IK, Jennie Öberg. Piteå elit.