Annons
Vidare till allehanda.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Stilrent och stilsäkert hemma hos Instagramprofilen

Marie Löfdahl har hittat en inredningsstil som attraherar tusentals följare på Instagram. En ljus bas kompletteras med vackra detaljer, loppisfynd och blommor.
– Vi har alltid drömt om ett funkishus och ville bo här i Bydalen, så när det här huset dök upp slog vi till, säger Marie.

När familjen Andersson/Löfdahl köpte huset var det nedgånget och murrigt men de såg de bara potential och möjligheter. Nu har de förvandlat sitt hem till ett ljust och modernt funkishus. Köket har renoverats och de två dubbla pizzavalven med inbyggda rökfärgade glashyllor mot vardagsrummets togs bort. Väggarna var i furu, fönstren var bruna och elementen var orangea.

– Jag är inte händig själv, det är min man som renoverar men jag vet hur jag vill ha det och jag såg potentialen, säger Marie.

Marie gillar att göra om och hemmet förändras allt eftersom. Tapeten i matrummet har hon bytt tre gånger.

– Jag har fastnat för den vita basen, jag har försökt med färg några gånger men känner att det vita är bäst så kan man ändra det andra.

Läs också: Cecilia är åttonde generationen på "Bullerbygården" – har förvandlat en gammal maskinhall till inredningsbutik

Stilen är blandad men stilren. Här varvas designklassiker och loppisfynd med inredning från kedjorna. Marie har ett säkert öga för att kombinera och gruppera sina saker. Färgskalan går i vitt, svart och guld och de få färger som finns är dova och diskreta.

Marie startade sitt Instagram för många år sedan som en slags dagbok, men nu har det utvecklats till en sida där hon lägger upp bilder på sitt hem och sina barn. Hon har lagt upp ungefär lika många bilder som hon har följare (ca 5500). Det är oftast bilder på mat och smoothies men också inredning förstås.

– Jag lägger ut något varje dag, jag tycker att det är roligt och jag gör det för min egen skull, säger Marie.

Frukt och smoothies är något Marie tycker om och hon gillar kreativiteten i att dekorera och göra dem snygga.

Köket är navet i huset. Det är öppet och ljust med helkaklade väggar. Marie fixar en smoothie med kokosmjölk, frysta och färska jordgubbar, mynta och ingefära. Hon toppar den med kokosflingor och ett fruktspett på banan och jordgubbar och arrangerar glasen och tar en bild till Instagram.

– Mitt favoritrum är köket och vardagsrummet. Jag gillar att det hänger ihop och att man har överblick över tomten.

Huset är fyllt av vackra saker och inspirationen hittar hon på Instagram och på de många resor som hon gör.

Saker från Svenskt Tenn är återkommande och hon är särskilt förtjust i sina ljusstakar.

– Jag gillar att förnya och fixa och jag byter ut grejer successivt när jag får nya idéer. Just nu känner jag mig färdig, men det är alltid något som byts ut, säger Marie och skrattar.

På väggarna sitter prints på menyer från restauranger som hon har besökt. Några är från Sundsvallsrestauranger andra från New York och Stockholm.

Läs också: Hon har förvandlat ett hus i 70-talsstuk till ett modernt drömhus

Peacetecknet är en favorit som återkommer på prints och kuddar.

– Jag gillar vad det står för och så tycker jag att det är snyggt.

Sovrummen ligger på en egen våning. Stellas rum är ljust och inrett med fingertoppskänsla. Hon gillar kläder och smink och det syns i inredningen som går i samma stil som i övriga huset.

– Hon fick välja mellan en tv eller en sminkhörna och då blev det en sminkhörna, säger Marie.

Sovrummet är ljust och vilsamt och på flera ställen står vackra stilleben.

Läs också: Pippi Långstrump möter James Bond-skurk – häng med hem till det unga paret

Marie har bakgrund som dekoratör och har bland annat jobbat på Indiska, men hon har valt att byta bransch och pluggar just nu till förskollärare. Behovet av att vara kreativ är starkt och finns kvar hos Marie. Nu får hon utlopp för det genom Instagram och sitt stora inredningsintresse.

* Marie finns på Instagram under namnet @lifeandinspirationbym